Barselstanker

Det er ikke nogen hemmelighed, at man bliver lidt mere følsom når man er blevet forældre. Livet ændre sig og jeg synes det er blevet mere meningsfyldt. Dette selvom jeg ikke forstår meningen i rigtig mange af de ting børn og babyer gør. Som fx at vågne kl 5…Eller at sætte en enorm stor ære i, at beholde en lorteble på så lang tid som overhovedet muligt, for til sidst, på puslebordet, at sige “Okay jeg har lort i bleen”… Jeg forstår heller ikke meningen i, at brokke sig over tandbørstning og sætningen “Så er det sengetid” hver ENESTE aften. Det sker uanset. Hver eneste aften.

Hver morgen overvejer jeg, om jeg skal holde den store hjemme eller om han skal afsted i vuggestue. Han har sin faste fridag om fredagen, men burde jeg have ham mere hjemme nu, hvor jeg har barsel… Omvendt har han korte dage og måske er det også godt for ham, at der er en vis struktur i hverdagen. Struktur og barsel er nemlig to ord der ikke går hånd i hånd.

I går og i dag har det ikke været sjovt at aflevere Bertil i vuggestuen. De sidste to dage har jeg tudet på vej hjem i bilen. Vi siger farvel i vuggestuens fællesrum. Jeg får et stort kys og et kram og så vinker han imens han råber: “Jeg elsker dig”, “pas godt på far og Alfaad”, “Vi ses snart mor”, “Jeg skal ikke være ked af det”, “jeg skal ikke græde mor”, “farveeeel”.  Når jeg åbner døren for at gå ud af vuggestuen, kan jeg se, at han putter sine fingre i munden (i mangel på sin sut og tryghed) og vender sig rundt for, at finde én der kan fortælle ham, at det nok skal gå. Problemet de sidste to dage, har bare været, at der har været for mange helt små størrelser der har krævet den eneste pædagog(medhjælper) der var i fællesrummet og derfor må de større trøste sig selv. Det eneste jeg har haft lyst til, var at gå ind igen og tage ham med hjem. Når han bliver hentet af Per om eftermiddagen får vi at vide, at han har haft en rigtig god dag. De ved også, at de skal ringe til mig, hvis de synes han er ved siden af sig selv. Det giver ingen mening, at jeg skal gå hjemme og hygge når mit barn er ked af det og ikke er sig selv i institutionen.

blogprof

//Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *