Hvorfor vaccinere sit barn?

mæslin

Debatten raser rundt omkring på de sociale medier. Tonen bliver ofte hård og kontant i disse debatter og opslag rundt omkring. Det er forståeligt. Det handler om vores børns liv.  Vi bliver som løvinder der viser tænder og sætter kløerne i dem der truer vores børn.

Jeg har læst en del kommentarer fra mødre der fravælger vaccinen. Der er mange forskellige årsager til deres valg. Sætninger som “Ingen god mor vil lade en korrupt medicinalindustri sprøjte gift ind i sit barn”. Eller “Vi er skabt med et unikt immunsystem som er i stand til at bekæmpe sygdomme, hvis den får lov på naturligste vis.” Den værste begrundelse jeg er stødt ind i er :” Det er MIT personlige valg”. For det er det bare slet ikke. Dit såkaldte “personlige” valg bliver ligepludselig til MIT personlige problem.

Vaccinen beskytter ikke bare mit eget barn, men også de børn der lider af sygdomme som er indlæggelsekrævende. Små børn der er svækket og fx. er i kræftbehandling. At skulle kæmpe med en svær lungebetændelse, som ofte ses i sammenhæng med mæslinger, samtidigt med at være i kræftbehandling eller på anden måde være truet helbredsmæssigt… Det er simpelthen urimeligt.

For at opnå flokimmunitet skal 95 ud af 100 børn vaccineres. Det vil sige, at alle de vaccinerede børn reelt kan beskytte de syge og svage børn der ikke kan få en vaccine. At flere og flere sætter tvivl ved, hvorvidt børn bør vaccineres, er uansvarligt. Det sætter børns liv på spil. Vi bør være taknemmelige for den massive forskning der foregår idag. Vi er priviligerede. Vi bliver ældre end nogensinde, fordi vi er i stand til at opfinde vacciner, medicin og de rette behandlinger. Før vaccinen blev opfundet døde der 2 millioner børn pga. mæslinger. Om året! Det er alvor folkens!

Mange der imod vaccinationer skriver, at de ikke vil have sprøjtet aktiv svækket virus ind i deres ellers raske barn. Jeg kan næsten ikke have det. Jeg får galoperende tydelig puls i tindingerne. At få sprøjtet aktiv svækket virus ind i sit barn er til enhver tid at foretrække frem for mæslinger ledsaget af behandlingskrævende lungebetændelse (hvilket sker for 10-15%). I følge statens serumsinstitut får 1 ud af 2500 mæslingeramte hjernehindebetændelse som direkte konsekvens af børnesygdomme. 1 ud af 3000 børn dør.

Jeg synes debatten er spændende, men jeg kan også mærke, at alle er fastlåste hvad deres holdninger angår. Jo flere “dunk” i hovedet de mødre der er imod vaccine får, desto mere trodsige tror jeg måske også de bliver. Jo flere ubegrundede og dårlige undskyldninger for ikke at få vaccine jeg hører, desto flere vaccinationer får jeg lyst til at mine børn skal få. Sådan da. Jeg er ikke vildt begejstret for nåle, , så vi nøjes med de mest nødvendige stik og følger vaccinationsprogrammet.

//Camilla

 

 

 

 

4 tanker om “Hvorfor vaccinere sit barn?”

  1. Det er en hamrende øm debat, for vi gør jo alle det der efter vores overbevisning er det bedste for vores børn. Også dem der vælger den fra. Med det sagt er jeg 110% enig med dig. Som mor til en der ikke er gammel nok til at have fået MFR vaccinen endnu kan jeg ikke lade være med at blive vred på dem der vælger den fra. På et eller andet niveau udsætter de jo mit barn for fare. Da Villum skulle vaccineres første gang snakkede jeg lidt med vores læge om det, da han har forsket i det. Og han tvivlede slet ikke. Den vaccine skal de bare have.

    1. Jeg er enig i, at det virkelig er en øm debat, fordi alle gør hvad de mener er det bedste for deres barn. Jeg fik Alfred vaccineret i fredags og min læge sagde lidt ligesom din, at det er det glade vanvid, at debatten overhovedet er nødvendig. For selvfølgelig skal de vaccineres. Jeg går ikke ind for tvangsvaccination, men på en måde synes jeg godt om institutioner der ikke vil have de ikke-vaccinerede.

    1. Haha, ja det lyder nok lidt dumt. Jeg er ikke bange for at stikke andre. Jeg er god til det. Men jeg har nok bare haft fornøjelsen af for mange studerende der ikke var så gode til at stikke mig, da jeg var barn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *