Nød lærer nøgen kvinde at spinde…

… Hun lærer ihvertfald, at abstrahere fra lyden af en gigantisk og gammel bærbar, der larmer mere end når læge-helikopteren letter og lander. For jeg er bag ud med opdateringer fra min idylliske barselsliv.

image

Alfred var til kiropraktor for en uge siden. Der måtte være noget i hans nakke/ryg der drillede ham tilpas meget, for det kan da umuligt være rigtigt, at jeg skal have min vinterjakke på inde såvel som ude, fordi han skriger hvert 5. minut. Der var noget der drillede den søde Alfred. Det kunne den venlige kiropraktor hurtigt konstatere. Han fik en omgang kiropraktor-halløj og han synes det var en fest. Hun sagde, at det skulle kunne mærkes med det samme. At han ville komme til at sove bedre nu.

En uge er gået og tænker på, om der er returret på den slags… Han sover jo om muligt endnu værre. Halv times lure, 45 min. og til nøds 1,5 time, med uafbrudt vuggen frem og tilbage i barnevognen. Der er bestilt tid til ørelæge imorgen. Jeg bruger udelukkelsesmetoden. Jeg gider ikke, bruge en hel barsel på at være frustreret og overveje om, jeg skulle have gjort noget i stedet for at acceptere et søvnminimum (ligesom sidste barsel). Dog vil jeg lige fortælle, at Alfred efter besøget hos kiropraktor, igen er blevet en glad baby. Han er tilfreds den største del af hans vågne timer, hvilket jo er af afgørende betydning, eftersom han har rigtig mange af den slags. Vågne timer. Han vil gerne ligge ned, på legetæppet, hvor han før skreg,var irritabel og svær at gøre tilfreds. Thumps up! De får lov at beholde de knap 400 kr. det kostede for hans behandling.

I weekenden var vi oppe at besøge min søster i Nordjylland. Jeg ved ikke om det er den nordjyske luft eller om det var den knaldrøde Emmaljunga klapvogn han lånte når han skulle sove, men sove det gjorde han. Fuldstændig fantastisk faktisk. The Perfect Baby Is Back! Så der var jo ligesom ikke andre muligheder, end at købe den knaldrøde klapvogn med hjem. For det var den vogn han savnede. Nu har vi intet mindre end 8 vogne stående i garagen. Mangler du en?

Efter vi kom hjem, må jeg desværre konstatere, at det IKKE var klapvognen der hjalp ham ind i den dybe søvn. Det må have været den nordjyske luft eller samværet med hans moster, onkel og to kusiner. Det efterlader mig med to muligheder: At vi flytter op til dem eller at de flytter herned. Da jeg er svært begejstret for, at bo på landet 7 km fra Aarhus centrum, tror jeg den bedste løsning vil være, at de rykker deres bo op med rødder og drager syd på. Beslutningen vil jeg forelægge dem senere idag.

Wiki siger, at Nød lærer nøgen kvinde at spinde har to mulige fortolkninger:

  •  Ens evne til at finde løsninger skærpes, når man er i en problematisk situation.
  • En kvinde i nød kan altid lære at spinde garn ved en teen eller en spinderok.

Jeg tænker, at min løsningsorienterede evne er skærpet….

//Camilla

2 tanker om “Nød lærer nøgen kvinde at spinde…”

  1. Åh jeg føler med dig.. Har jo selv en søvnterrorist af dimensioner. Vi har prøvet alt tror jeg. Zoneterapi, ørelæge, 1000 forskellige råd osv osv. Men har endnu ikke fundet den hellige gral. Så sig lige til, hvis du gør!

    1. Suuuk Henriette. Det ville have været kræs, hvis du kom med et guldkorn. Noget siger mig, at ørelæge ikke hjælper. Er det tilfældet, vil jeg forsøge at finde trøst i den mest berømte sætning en forældre til småbørn (sikkert også til teenagere) kan fyre af: Det er bare en fase! (En lang én for dit vedkommende. ØV!) Den der kolde øl en skønne dag…. den må vi se frem til 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *