Pinligt

Når præsten står foran alteret, strækker armene ud til hver sin side, for at give dåbsgæsterne Herrens Velsignelse, så regner man ikke med, at en 2årige stiller sig op foran præsten, med ryggen mod menigheden og gør præcis det samme. Først tænkte jeg “Sådan noget lort! Det er pinligt! Det er jo blasfemi! Gør noget Per!!” Men så slog det mig, at det måske var fint, at præsten også fik en velsignelse. Hun giver og giver, men får hun nogensinde noget igen? Det gjorde hun til Alfreds barnedåb. Af en 2årige Bertil.

Som forældre bliver man udsat (dette ord er måske så voldsomt) for meget. Bertil er i en alder, hvor han i den grad går under kategorien “Pinlige unge”. Som fx. i lørdags, hvor han var med mig inde i byen, for at shoppe lidt og købe blomster til dåben. Vi går ind i den super lækre blomsterforretning på rådhuspladsen. Da vi træder ind, møder duften af blomster, fugt og sødme mig. Jeg trækker vejret dybt gennem næsen og siger fornøjet “Ih hvor her dufter skønt!”. Bertil er tilsyneladende ikke enig, for han tager en stor indånding gennem munden og nærmest råber: “HER LUGTER AF LOOOORT!”. Jeg griner falsk og siger sådan lidt påtaget casual, at han da vidst er en værre drillepind her fra morgenstunden. Vi går rundt i butikken og jeg sniffer hver en blomst jeg kommer i nærheden af. Hvilke blomster skal jeg købe? Èn ting var sikkert, det skulle være nogle vilde buketter. Hvor ofte får man lige sit barn døbt? De skulle passe til hvide duge, dueblå servietter og empirestellet. Tænke tænke tænke. Vi nåede ikke, at være der længe, før Bertil løb rundt og gav roserne et par dask, sparkede til spandende som alle blomsterne stod i og sang “På loftet sidder nissen….” . Jeg greb lynhurtigt 3 buketter tulipaner og kastede dankortet i maskinen imens jeg med øjne i nakken trykkede koden samtidigt med, at jeg holdt øje med, at vandalen ikke kastede vaser igennem butiksvinduet. Jeg fik hevet Bertil med ud på gaden og takkede ham for, at han trods alt var så dygtig til, at være med sin mor på indkøb.bertilsne

Det her er bare et lille udpluk af, hvad han har sagt og gjort indenfor 24 timer. Jeg kunne skrive mange flere episoder, hvor min dejlige Bertil har været knap så dejlig men aldeles sød og på sin helt egen måde, en meget charmerende knejt.

 

alfred dåb Vi havde en skøn dag igår og Alfred artede sig. Tak for hilsner og lykønskninger.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *