Tag ja-trussen på!

trusse

Jeg var ude at trave med en veninde forleden. Vi får nogle gode snakke når vi går der og pruster. Vi snakker gerne om de der fantastisk dejlige møgunger og vores mænder og alt derimellem. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at tingene ændrer sig når man får børn. Tingene ændre sig også i parforholdet. Det der med, at være blevet 4 i familien er udover fuldstændig fantastisk, også ret hårdt. Nogle gange griner jeg hånligt af mig selv, når jeg tænker tilbage på tiden før vi havde 2 børn. Dengang vi var 2 voksne om 1 barn. Den gang vi synes det var SÅÅÅÅ hårdt. Det var det også, skal det lige siges. Vi skulle jo lige lære hele det der “Nu er vi en familie” koncept og vi var ikke så seje til det i starten. Vi havde lidt bump på vejen, men vejen er blevet lidt mindre bumpy nu. Min snart 3 årige Bertil er mit livs kærlighed. Vi vil ham men vi ville også gerne være lidt os selv. Det var så hårdt at være på 24/7. “HAHAHA, se på dig selv nu, dit udbrændte æsel” sagde nutidige Camilla til datids Camilla ! Vi er heldige, hvis der er tid til, at se hinanden i øjnene om aftenen. Altså mig og min dejlige mand. Når ungerne er puttet, når der er ryddet op efter aftensmad, smurt madpakker, badet er overstået og benene skal op i vandret position, ja så er klokken 21.30 og det betyder sengetid for en småbørnsfamilie, hvor dagen starter kl. 5 og med flere nattelige afbrydelser. Det der med at savne, selvom man er sammen, den følelse kender jeg meget godt.

Når jeg står op om morgenen møder jeg som regel et spejl på min vej ned, for at skifte den første af mange bleer. Når man har to blebørn, bliver puslebordet det nye samtale”køkken”. Det er på badeværelset vi befinder os den største del af tiden. Der står jeg så og ser på en kvinde, der har set bedre tider. En kvinde som er iført en mælkeplettet slasket tshirt. Iført trusser fra dengang vægten var min ven, som jeg krampagtigt holder fast i, i håbet om, at de en dag sidder som de skal, at man en dag kan se, at det faktisk var et par hipsters og ikke en ufrivillig underlig g-streng. Når jeg står der, med mit svenskergarn, med højere tindinger end Henrik Voldborg og render under øjnene, ja så kan jeg fortælle dig, at det ikke er selvtilliden der vækkes.

At føle sig som en parodi af sig selv og en urimeligt træt kvinde er noget mødre kender til. Dem der ikke er nogens mor kender det også. Hvilken kvinde, der føler sig som en parodi af sig selv, har lyst til, at spankulere hen til manden og give ham hans livs morgenkys? Og hvilken mand tænder på en kvinde, der som det første om morgenen holder en “Boost-din-selvtillids”-tale for sig selv i spejlet: “Fy for den lede hankat, hvor jeg bare stinker! Jeg har jo ikke set en dråbe vand i halve uger! Mine trusser kan stå selv! Mit hår har flere mider end Bob Marleys! Mine tænder rådner langsomt fordi jeg ikke har tid til at få ordnet de basale nødvendigheder! Mit hår er ikke blevet rørt af kyndige hænder siden sommeren 2010! Og hvorfor siger min mand ikke, at jeg ser sådan lidt morgen-lækker ud???” En kvinde der brokker sig over sin vægt, sit udseende, sine strækmærker og appelsinhud, det løse maveskind og hendes flade numse oser ikke langt væk af lækker-ness.

Én ting er, hvordan man ser ud om morgenen. Vi kan ikke alle vågne op og ligne Kim Kardashian. Men det der syn af mig selv om morgenen, får mig til at kaste armene over kors og sige “fuck this shit”, trække i joggingbukserne og sætte mig ind i sofaen og spise en træstamme. Nr. 3 træstamme inden for alt for få timer.

Min veninde havde selv oplevet noget, som mange af os (med krydsede fingre på ryggen) SLET ikke kender til. Efter, at have opbrugt alle rene trusser undtagen 2 par, stod hun i et stort dilemma. Der var en (rigtig) g-streng tilbage i skuffen og et par over-size mormor trusser, som hun havde på, da hun kom hjem fra hospitalet efter at have født. Hun kunne slet ikke se sig selv leve op til det, som et par (rigtige) g-strengstrusser ville signalere. At vimse rundt i de sene nattetimer imellem vågne, grædende børn og en mand der ligesom hende selv havde ét eneste mål; nemlig at få nattero, faldt valget på den gigantiske mormortrusse. Hun var tilfreds med beslutningen og nåede lige at gå en kort tur igennem hytten, inden manden i ramme alvor stoppede hende og sagde noget i stil med: “Der er vi bare ikke endnu”.

Med disse ord blev vi enige om, at vi skal have den ja-trusse på! Ikke en opfordring til at gå i fransk lingeri, men en opfordring til, at smide efter-fødselstrusserne ud og stoppe med at brokke os over os selv. Vi har født børn! Vi er mødre. Hvor vildt og stort er det ikke? Kroppen ændre sig og det kan være hårdt, at stå på sidelinien og se på. Don’t just stand there, do something. Hvis man får nederen på, af at se sit spejlbilled, er det et tegn på, at man skal igang med et eller andet der kan gøre synet mere tåleligt eller også skal man acceptere synet og stoppe med, at være så led ved sig selv. På med ja-trussen. Jeg vil prøve! Imorgen. Jeg har ikke sovet i flere døgn, mit mindsteyngel sover kun 30 minutter ad gangen og den store er syg. Sofaen kalder og jeg har et par kager der skal sluges…. #IDisgustMyself #OgSådanErKvindenSåParadoksal

//Camilla

 

6 tanker om “Tag ja-trussen på!”

 1. Og jeg har tænkt, at det da er utroligt så hurtigt du ligner dig selv (ser godt ud) så hurtigt efter begge fødsler!! Må jeg foreslå BB creme fra Garnier til fjæset (inden du ser dig selv i spejlet om morgenen) den udglatter alle spor af mor-træt-rødme, hævelser og lilla-sorte render under øjnene uden at se ud og føles som make up

  1. Faktisk vejer jeg lidt mindre nu end da jeg blev gravid med bertil. Det vidner om ALT for meget rødvin og mc D….Tak for din kommentar. Der er ikke såååå langt i mål, men det sidste bliver ligesom siddende….
   BB creme har jeg. Men jeg tror der skal stærkere midler til. Bruger du noget ovenpå din BB’?
   Glædelig påske!

 2. Hahaha, ‘der er vi bare ikke endnu’ fik godt nok latteren frem her.

  Ved du hvad Camilla, jeg synes du er smuk 🙂

  …..og, du er helt klart det bedste bekendtskab jeg har gjort mig på nettet meget længe! Det er ren hengivenhed herfra du! Tak for en berigende blog 🙂

  1. Ja det var en guldkommentar min venindes mand slyngede ud 😀
   TAK for de søde ord. Det varmer helt ind.
   Glædelig påske til dig og dine !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *